De fem typer af rejseforsikringer, du skal kende til

Når du planlægger en rejse, er rejseforsikring nok det sidste, du tænker på. Men hvis noget går galt, vil du være glad for, at du har den! Rejseforsikringer beskytter dig mod økonomiske tab i tilfælde af en nødsituation, og der er mange forskellige typer at vælge imellem. Her er fem af de mest almindelige:

1. Medicinsk forsikring

Hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er i udlandet, vil en sygeforsikring hjælpe dig med at dække udgifterne til din behandling. Sørg dog for at tjekke dækningsgrænserne og udelukkelserne, inden du køber, da nogle forsikringer kun dækker visse typer lægeudgifter.

2. Rejseafbestillingsforsikring

Denne type forsikring refunderer dig de ikke-refunderbare rejseudgifter, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse på grund af en nødsituation. Den kan også dække ting som mistet bagage eller forsinkede fly. Igen skal du sørge for at tjekke dækningsgrænserne, inden du køber den.

3. Rejseforsinkelsesforsikring

Denne forsikring dækker udgifter til måltider og overnatning, hvis dit fly er forsinket i et bestemt antal timer (normalt 12). Nogle forsikringer dækker også mistede forbindelser og gebyrer for ombooking.

4. Bagageforsikring

Hvis din bagage forsvinder, stjæles eller beskadiges under rejsen, refunderer bagageforsikringen udgifterne til at erstatte den. De fleste forsikringer har grænser for, hvor meget de udbetaler, så sørg for at tjekke dem, inden du køber dem.

5. Evakueringsforsikring i nødsituationer

Denne type forsikring dækker omkostningerne ved at evakuere dig fra et område i tilfælde af en nødsituation, f.eks. en naturkatastrofe eller uroligheder. Det er en god idé at tegne denne forsikring, hvis du rejser til et fjerntliggende eller farligt sted.

Konklusion

Der findes også mange andre typer rejseforsikringer. Når du vælger en forsikring, skal du sørge for at læse det med småt omhyggeligt, så du forstår, hvad der er dækket, og hvad der ikke er dækket. Og glem ikke at tjekke dækningsgrænserne! Ved at lave din research i forvejen kan du være sikker på, at du og dine ejendele er beskyttet i tilfælde af en nødsituation.