Skal du afsted på udlandsophold?

Er du studerende, og skal du afsted på studieophold i udlandet? Det kan være meget spændende at komme afsted på studieophold men også en smule stressende, fordi der er så mange ting at tænke på, når man tager afsted. En af de ting er hvorvidt du stadig skal være skrevet op i en fagforening

Her kan du læse lidt mere om du skal være med i en fagforening studerende og om a-kasser er noget du skal være meldt op til?

Hvilket slags arbejde?

Normalt er det altid en god ide at være med i en a-kasse og en fagforening, når man er på jobmarkedet – uanset hvilket slags job man så har. Men hvis du tager afsted på udlandsophold, er det måske ikke helt nødvendigt. Det kommer i hvert fald meget an på dit job.

Hvis du er nødt til at sige dit job i forbindelse med dit udlandsophold og dermed bliver arbejdsløs, så er det ikke så nødvendigt at være i en fagforening. En fagforening kan være en god hjælp, når du kommer tilbage til Danmark, da det kan hjælpe dig med at finde et job igen. Men det kan også være en lidt irriterende udgift at have, imens du er i udlandet.

Hvis du har mulighed for at beholde dit job for et dansk firma, imens du er i udlandet, så er det en god ide at blive i en fagforening. På den måde er du stadig sikret og har mulighed for vejledning, hvis der opstår problemer på din arbejdsplads.

A-kasser?

Hvis man er på arbejdsmarkedet, er det en god ide at være med i en a-kasse. Uanset hvilket arbejde det så er. En a-kasse som ca a-kasse kan nemlig hjælpe til rent økonomisk, hvis du bliver udsat for at være pludselig arbejdsløs. Og det gælder også hvis det er et online job.

Hvis du har mulighed for at beholde dit job i Danmark, når du er i udlandet, så er det en god ide at blive i din a-kasse. Det kan for eksempel være, at du kan beholde et online job eller udføre størstedelen af dine arbejdsopgaver over telefonen. I så fald kan det være en mulighed for at man kan beholde jobbet og dermed blive i sin a-kasse og fagforening.

Du kan finde et bredt udvalg af a-kasser og fagforeninger for studerende ved at tage et hurtigt kig på nettet. Det er bare med at finde frem til den bedste for din situation.