Derfor er bomuldshunden populær hos danske familier

Skal du og din familie snart have hund? Så bør I overveje at anskaffe jer en bomuldshund. Den lille hund er super sød og super blød, og den er en meget populær familiehund i Danmark. Der er rigtig mange grunde til at bomuldshunden burde få rollen som familiens nye bedste ven.

Mød bomuldshunden

Mød jeres nye bedste ven. Den er ikke særlig stor, og alligevel vil den have en personlighed, som I ikke vil kunne sige nej til. Den har en smuk og blød pels, den har et venligt sind, og den er super loyal. Hvad mere kan man ønske sig? Den lille vovse vil kun blive 20-30 cm høj, den vil veje 3-6 kilo, og den vil være ved din side i mange, mange år; de ældste hunde bliver næsten 20 år gamle, så det vil være en trofast følgesvend i meget lang tid. Hunden er også kendt under det mere fancy navn Coton de Tulear, men den er almindelig kendt i Danmark som en bomuldshund.

Allergivenlig og blød

Noget af det, som bomuldshunden er allermest kendt for, er dens allergivenlige egenskaber. De egenskaber stammer fra hundens unikke pels, som altså ikke er som en normal hundepels. En normal hundepels har nemlig underuld, og pelsen fælder og producerer hundeskæl, som fremkalder de allergiske reaktioner. Men bomuldshundens pels har altså ikke underuld, og derfor producerer den ikke den hundeskæl, som er så frygtet blandt allergikere. Den fælder næsten heller ikke, og når den gør, er det ikke noget, der påvirker allergien. Dog kan det, den fælder, godt rulle sig sammen til små kugler og sidde fast i pelsen, så det skal man selvfølgelig holde øje med. Generelt kræver pelsen en del pleje, men det er det hele værd.

Mild og børnevenlig

Derudover har bomuldshunde et meget blidt sind, som er perfekt til børnefamilier. Det er en selskabshund uden lige, som vil knytte sig meget tæt til din familie og familiens børn. Den vil allerhelst gerne være sammen med sine mennesker hele tiden, og den bryder sig ikke om at være alene hjemme i lang tid af gangen. Den er loyal og trofast, samtidig med at den er tillidsfuld, så den vil også kunne fungere fint med fremmede mennesker og andre hunde.

Lille og nem

Som sagt kan bomuldshunden ikke lide at være alene, og dermed er det meget heldigt, at den ikke er særlig stor. Så længe den er sammen med dig, skal den nok slappe af, så du kan nemt tage den med i bilen og med på arbejde. Når du sidder på kontoret, vil den formentlig bare putte sig, fordi den er rolig, så længe den ikke er alene.

Familiens bedste ven

Med en Coton de Tulear kan du være sikker på, at der altid står en klar til at elske dig og dine børn, og som altid vil være ved din side. Vær forberedt på en hund, der er lidt klistret, og som skal være med, hvor det sker. Du kan finde din bomuldshund der, hvor der er mennesker, fordi det er der, den har det bedst.