Få udført badeværelse på 1. sal mens du er på ferie

At få et etableret nyt badeværelse på førstesalen kan føles som noget af et projekt. Særligt hvis dele af huset bliver utilgængelige mens arbejdet står på. Vidste du at mange danskere får udført håndværksarbejde, mens de nyder deres ferie? Læs videre og opdag hvorfor det er en smart idé og hvordan det foregår.

En dejlig overraskelse

Forestil dig engang… Du kommer hjem fra ferie. Solbrun, veludhvilet, opløftet og inspireret. Du lister forventningsfuldt op ad trappen, og ser et spritnyt, billedværdigt badeværelse. Hele rummet skinner, som var det morgendug, under det behagelige halogenlys. Din næse registrerer lette noter af friske byggematerialer i luften.

 

For godt til at være sandt? Egentlig ikke. For mange danskere er ovenstående blevet til virkelighed, takket været lidt smart ferieplanlægning.

 

Hvis du har planer om at få udført badeværelse på 1. sal i år, og samtidigt skal have afholdt ferie, kan du slå to fluer med et smæk. Du kan også vælge at overraske din bedre halvdel, hvis han eller hun længe har gået og udtrykket ønsket om nyt badeværelse.

Statisk beregning

Inden du bestiller en håndværker, pakker kufferten og booker fly og hotel, er der et vigtigt trin forinden. Når der skal laves badeværelse på førstesalen, er det nemlig ikke sikkert, at den nuværende konstruktion kan bære den nye belastning.

 

Heldigvis, findes der professionelle leverandører som kan komme ud og lave en såkaldt statisk beregning.

 

Mange gange er det eksisterende byggeri stærk nok i forvejen, men med en beregning af bjælkelag, sikrer du at arbejdet holder, og eliminerer muligheden for uheld. På bagkant af beregningen får du en flot og gennemskuelig rapport.

Selve byggearbejdet

Når du har fået din rapport fra Calceku ApS, er du klar til at indhente håndværkertilbud og dernæst få udført selve arbejdet. En statisk beregning forinden er dog essentiel for at garantere sikkerhed og undgå dumme fejl. Nu ved du hvordan du griber projektet an, og kan videregive rapporten til din håndværker, aftale alt det praktiske såsom leveringstidspunkt og nøgler, og tage på ferie mens dit nye badeværelse bliver etableret.