Hvorfor skal du tage på skiferie?

Hvis du ikke har været på skiferie før og tænker hvordan det kan være folk snakker om skiferie, og virkelig glæder sig til at komme ned i kulden op i bjergene, buldre ned af pisten med 80 km i timen med chance for at komme hjem helt for forslået til. Så læs med her, så skal jeg prøve at give dig en forståelse for det.

At komme på skiferie er luft til krop, sjæl og ansigtet. Man får et frisk nyt pust, mange der står på ski er generelt aktive personer, men mange får også kun deres årlige motion på ski eller snowboard. Jo før man kommer i gang med at lære at stå på ski og snowboard, jo hurtigere vil man også føle sig komfortabel ved farten og andre som kommer i høj fart lige ved siden af en.

Noget at snakke om, samt minderne

Gode venskaber, bedre connection med ens familie – at stå på ski er ikke som en sommerferie, hvor man bare ligger ved straden eller er i poolen. På en skiferie snakker vi altså der sker nye ting, hver gang man tager en ny pist. Der kan ske så mange ting, at der er så meget at snakke om. Er alle der er afsted lige vilde med ski, så gejler man hinanden op – og får bare helt gode oplevelser som man virkelig husker. En dag ved stranden eller poolen med en god bog eller lyd fra kim larsen i ørene, er ikke det samme som at kunne snakke om man har stået på muren i Avoriaz i Frankrig. Eller at man har lavet en 360’er i Laax snowpark i Schweiz.

Læringen og lektien

At stå på ski og snowboard er en læring for kroppen, når man kun er afsted en uge eller 3 om året. Så skal kroppen vende sig til det igen, hver gang. Man kan altid udfordre sig selv, køre baglæns, køre sort pist, tage hop eller komme i offpisten. Der er så mange muligheder for at udfordre sig selv. Også på afterski i jagerbombs, man er nød til at holde igen hvis man vil have en god dag på pisten dagen efter.