Sådan sikrer du dig selv bedst muligt, når du rejser

Som regel sker der ikke så meget farligt ved at rejse afsted til udlandet. Men nogle områder skal man dog passe mere på end andre, og man skal være mere opmærksom på sin egen sikkerhed.

Her kan du læse lidt mere om nogle få tips, hvormed du kan føle dig mere sikker, når du rejser rundt i udlandet.

Læs op om landet før du tager afsted

Det kan være fristende at starte ens nye eventyr uden at vide alt for meget om landet i forvejen. Det er blandt andet det som der gør oplevelsen af at rejse så spændende – at man har mulighed for at gå på opdagelse i en ny kultur.

Det er dog ikke altid det aller smarteste, især hvis man rejser i kultur der er meget anderledes fra en selv eller på en eller anden måde er præget af høj kriminalitet eller indre konflikt. I sådanne tilfælde er det bedst at vide, hvordan man skal forholde sig i forskellige situationer og blandt andet vide, hvilke områder af landet man ikke skal færdes i.

Denne viden kan du få fra tidligere rejsende, der har været i landet eller ved at søge efter det på nettet.

Sørg for god mobildækning

Det er vigtigt, at man kan ringe efter hjælp, hvis man har brug for det. Netop fordi man godt kan risikere at komme ud for problemer, hvor man enten har brug for hjælp fra ens personlige netværk eller den danske stat.

Med OK mobil dækningskort kan du vide dig sikker på en god dækning og på at du altid kan ringe efter hjælp, når du har brug for det. Du kan også vælge CBB mobildækning. De tilbyder samme service, og hvilken mobil dækning du vælger kommer meget an på din egen præference og mulige tidligere erfaringer med selskaberne.

Hav kontanter gemt på dig

Det er ikke i alle lande, at det er lige nemt at hæve penge. Og det kan også være, at der sker noget uheldigt med dit kort, så du ikke længere kan bruge det.

Det er en meget uheldig situation at stå i, fordi det tit er din eneste økonomiske mulighed. Undgå dette ved altid at have nogle kontanter skjult på dig. Hvor meget du skal rende rundt med kommer meget an på området men et par dages ophold i det område, du befinder dig i, inklusiv mad vil være en god ide at rende rundt med.