De tre bedste stykker legetøj til din fugl

Alle kæledyr har en form for klassisk legetøj. Hamsteren er kendt for at løbe rundt i sit hjul, hunde har tyggeben, kæppe og reb, katte har en fjer i en snor og et kradsebræt, og fisk har typisk en sunket borgruin og lidt planter.

Legetøjet har en relation til dyrenes frie liv og behov. Hamstere i det fri dyrker rigtig meget motion. Som et af de laveste i fødekæden er det vigtigt at de er i form. Udover dette benytter de hø ligesom de ville bruge buskadser i det fri.

På samme måde kan man finde forbindelser mellem de andre kæledyrs foretrukne legetøj og elementer fra det fri.

Højt at flyve

Denne relation finder man også i fuglelegetøj. Meget fuglelegetøj består typisk af reb, og giver et god imitation af de lange grene der svajer i vinden. Fugle kan rigtig godt lide det overblik som der kommer fra træer. Ligesom hamsteren er parakitter og undulater ikke så højtstående i fødekæden.

Ønsker man derfor at glæde sin fugl med noget godt fuglelegetøj, så vil det bestemt give godt at den får noget der minder om naturen. Forestiller man sig et klassisk, ovalt fuglebur med en enkelt fugl siddende for sig selv, så kommer det mest normalt legetøj også frem; En gynge.

Gyngen giver for det første overblikket. Dernæst når den svajer frem og tilbage vil fuglen lære at bruge balancen præcist som en gren gør i virkeligheden. I modsætning til de pinde man kan sætte fra tremmerne, som sidder komplet stabilt, så kommer der bevægelighed med gyngen.

Større aktivitet

Mens gyngen er et klassisk stykke fuglelegetøj der genkalder noget fra naturen, så kan man også bringe naturen tættere på fuglen. Meget legetøj bliver lavet af træ med bark og andre genstande fra naturen.

Ikke nok med at det giver fuglen en mulighed for at lugte og sætte næbet i noget fra naturen, men det er oftest også legetøj som lægger op til at aktivere den. Fuglen kommer til at klatre rundt, bruge næbet og musklerne. Alt sammen noget der er godt for fuglen.

Hvad der yderligere kan aktivere en fugl, er dens høje glæde ved støj og spektakel. Klokker og bjælder er populære for fugle. Du ser det i meget fuglelegetøj af samme grund. Du kan købe lange trækæder, gynger og sågar hjul som alle indeholder en bjælde eller har en klokke dinglende.

Imens dette ikke har meget med naturen at gøre, så har man mange andre tilfælde hvor fugle er interesseret i blanke ting eller endda musik og lyd. Når det gælder klassisk fuglelegetøj og blanke genstande så kommer klokker ikke op som det eneste.

Som vi gør det med alle vores kæledyr, så er der noget fascinerende ved at se dem interagerer med et spejl. Fugle og spejle har især sin egen underholdning i sig.

Så vil man give sin fugl noget fantastisk legetøj, så skal man tænke på noget naturligt, noget aktiverende og noget blankt.