Få en unik naturoplevelse ved at vandre Camino de Santiago

Der er utrolig mange måder at rejse på og ligeledes er der mange måde at opleve naturen på. Ved at vandre Camino de Santiago får du mulighed for at opleve naturen på en unik måde.

 

Ruten er ca. 800 km og byder på utrolig smuk og varieret natur som du får mulighed for at komme meget tæt på. Rejsen giver dig mulighed for fordybelse, masser af tid til at tænke og at finde din indre ro.

 

Camino de Santiago starter i Saint Jean Pied de port, som ligger i Frankrig og slutter i Santiago de Compostela i Galicien, i Spanien.

 

De første 30 km går ruten over Pyrenæerne, hvor man krydser grænsen mellem Frankrig og Spanien. Her går man i ca. 3000 meters højde og får muligheden for at opleve en helt fantastisk udsigt over Pyrenæernes smukke bjergtoppe.

 

Det er en fantastisk udsigt og lad dig ikke snyde for at få muligheden for at se en solopgang eller solnedgang og hvordan de mange forskellige farver på himlen omslutter de mange bjerge, imens dalene er fyldt op med tåge og dis.

 

Ruten snor sig både gennem farverige grønne skove, hvor man går langs små vandløb, helt bare og klippebelagte bjerge, samt smukke blomsterenge og solsikkemarker.

 

Man kommer både gennem gamle charmerende brostensbelagte byer, fyldt med mennesker, men ruten byder også på områder, hvor der hverken er byer eller biler så langt øjet rækker. Det er dog vigtigt at være forberedt på dette, da det nogle steder i 20 km ikke er muligt at købe mad og drikke.

 

Under min rejse boede jeg både på de mange vandrehjem langs ruten, men jeg overnattede også i skoven i en hængekøje, som jeg havde medbragt. Jeg levede af den mad jeg kunne finde i naturen.

 

Jeg gik i oktober, så naturen bød både på æbler, vindruer, pærer og kastanjer og jeg fik virkelig lov at smage på naturen. Langs ruten er det opsat vandposter, så der er næsten altid adgang til vand og det er således i høj grad muligt at vandre Caminoen uden at bo på vandrehjemmene.

 

Jeg vil dog anbefale at man prøver begge dele, da der er et ubeskriveligt godt fællesskab på vandrehjemmene mellem pilgrimmene, god stemning og et hyggeligt miljø, hvor man sammen laver mad og spiser, synger, spiller guitar, snakker og deler sine oplevelser, samt får sig et glas vin eller to.

 

Man ved aldrig hvem man møder på Caminoen en af mine sjoveste minder var at jeg en af de dage hvor jeg sov i skoven, i min hængekøje, fik en følgesvend. En stor hjemløs hund kom forbi, som lagde sig ved mit bål og nød bålets varme. Dagen efter fulgte han mig i 30 km indtil han igen forsvandt.

 

Mangler du inspiration til din næste rejse og overvejer du at din næste rejse skal være at vandre Caminoen så læs mere om de forskellige Caminoer og meget mere på caminoking.dk